top of page

B i o g r a f i e

Esther is (alt-)violiste, (alt-)viooldocente, dirigente en psychologe gespecialiseerd in PodiumPsychologie

"Als musicus bewust van het effect dat je kunt hebben op de toehoorder. Als docente bewust van leerprocessen en de ontwikkelingspsychologie van de leerling. Als dirigente bewust van groepsdynamische processen. Als psychologe geïnspireerd door de muziek."


Als (alt-)viooldocente is Esther aangesloten bij de E.S.T.A. (European String Teachers Association). Ze is Artisitek Leider, dirigente en viooldocente van Muziek in de Wijk, Kunstkasteel Zuilen. Bij Viotta Jeugdorkesten dirigeert ze het Voorbereidend Ensemble. Ze geeft privéles in de wijk Zuilen in Utrecht. Bovendien staat Esther als dirigente voor Het Orkest Collectief.
Esther zit in de eindredactie van de Arco, het tijdschrift van de E.S.T.A.

Verder heeft zij klinische psychologie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Bij haar afstuderen heeft zij zich gericht op PodiumPsychologie. Wat gebeurt er met mensen wanneer ze op het podium staan en waardoor komt het dat sommigen het een geweldige kick vinden en anderen voor geen goud een podium op willen? Esther geeft lezingen en workshops PodiumPsychologie.
 

Als (alt-) violiste speelt ze o.a.
 

In Ensemble Rodinia, samen met Steven Henry en Ferdie van Assche. Rodinia probeert verschillende muziekstijlen samen te brengen. Improvisatie speelt hierin een grote rol.

Met Pianist Pepijn als duo

In Driekwartplus Hobokwartet, samen met Hoboiste Noor,  Altvioliste Irma en Celliste Winde.

 

In JaKlaVo, samen met Pianist Hans en Contrabassist Bert. Een mix van Jazz, Klassiek en Volksmuziek. 

Freelance in verschillende orkesten en ensembles (ook solo)

 

Esther zit ook in de werkgroep Kunst en Cultuur van Groen Links voor de gemeente Utrecht.

 

ESTHER en Bert_edited.jpg
bottom of page